Fylleryd

PICKNICK OCH UTFLYKT

GRILLPLATSER I FYLLERYDSKOGEN

VAIS-torpet

Vid VAIS-torpet finns grillplatser som kan bokas. Hela området ägs av föreningen Växjö AIS. För bokning se lokala anslag.

 

Fyllerydsstugan

Vid Fyllerydstugan finns flera grillplatser som kan bokas av skolor, föreningar och företag. En av grillplatserna har tak, Stenladan. Inne i Mullekojan kan man grilla (måste bokas). På området runt stugan gäller inte allemansrätten så de som har bokat har företräde. Om området inte är bokat kan allmänheten grilla om egen ved medtages. För bokning se Friluftsfrämjandet Växjös hemsida

 

Handikappslingan

Vid handikappslingan nedanför Norremarks fjäll finns vindskydd att sitta i och grillplats.

 

Barnens äng

Vid Barnens äng finns vindskydd och grillplats

 

Ekorrbryggan

Vid Ekorrbryggan finns handikappanpassad grillplats och brygga

 

f

För alla grillplatser gäller:

Ta med allt skräp och rester. Lämna inget i skogen. Var försiktig med eld i skogen. Respektera lokala regler runt stugorna i området.

 

Barnens Fylleryd:

 

Vid VAIS-torpet finns många leder att promenera och fin öppen tallskog med blåbärsris.

 

Vid Norrastugan finns Vilses stig där barnen kan lära sig vad man ska göra om man går vilse. Runt omkring finns leder och öppen tallskog med blåbärsris att vandra och leka i.

 

Tomten runt Fyllerydsstugan är iordningställd för barnens lek. Där finns gräsytor för lek, en "grangrotta" att leka i, stor klättergran, äventyrslek med stenar och plankor, en "djungel" med videsnår. Det finns även en Mullekoja som kan bokas.

 

Fylleryds backe

Vid Fylleryds backe där Fyllerydsstugan ligger finns fina och rätt korta promenadslingor, Ekorrstigen till Ekorrbryggan, och Sigfridsleden utmed Toftasjön.

 

Barnens äng

Vid Barnens äng är det mysigt för barnen att kura i vindskydden, grilla och leka på ängen.

 

Motion och friluftsliv i Växjö kommun